Log in

O nama

Općenito

Nastava gitare modernog programa Gitarisima namijenjena je budućim gitaristima i onima koji žele usavršiti svoja znanja i tehniku sviranja. Radom na tehnici sviranja, glazbenoj teoriji i reprodukciji poznatih skladbi za gitaru doseže se znanje i vještina sviranja. Poduka se organizira u grupama od 6-9 polaznika i održava se jednom tjedno po 2 školska sata. Cijeli program ima 8 stupnjeva uz posebno visoke stupnjeve (Gitarisimo Virtuoso). Na kraju pojedinog stupnja polaznici koji su redovito prisustvovali nastavi i savladali gradivo propisanog stupnja dobivaju diplomu i mogu prijeći u viši stupanj.

Osim praktičnog savladavanja vještina na instrumentu, program ima cilj i sustavnog glazbenog opismenjavanja polaznika. Rad na poznavanju teoretskih glazbenih disciplina ugrađen je u praktičnoj nastavi gitare. Sistem grupnog muziciranja, prije svega duo, primjenjuje se u nastavi gitare već na I stupnju u skladbama u kojima se obrađuje melodija i pratnja, čime polaznici dolaze u doticaj s bitnošću same glazbe i neposrednog iskustva sviranja u grupi.

 

Gitarisimo Virtuoso je program koji ima za cilj uvježbati gitaristu i osposobiti ga za djelovanje kao solo izvođača tako i kao člana sastava. Improvizacija, ritam i vještina uvode polaznika u Jazz, pružajući tako slobodu izbora i bezbroj mogućnosti u umjetničkom gitarističkom stvaranju.

Voditelj

Bruno Crnečki rođen je u Zagrebu. Studirao je klasičnu gitaru (smjer instrumentalna pedagogija) na Joseph Haydn konzervatoriju u Eisenstadtu u Austriji, gdje je i diplomirao (mit Auszeichnung) u klasi mag. Maxa Hrasea, pročelnika gitarističkog odjela. 

Sudjelovao je na majstorskim gitarističkim tečajevima u Austriji i Hrvatskoj:

        Workshops – Masterclasses (La Guitarra esential)

        Masterclass Classical Guitar – Alvaro Pierri

        Ton i interpretacija Classical Guitar – Julia Malischnig

        Tango Nuevo on the Guitar – Dirks und Wirtz

        Basic Flamenco Technique – Gerardo Núñez

        Jazz seminar u Zagrebu – Igor Savin

U jazz glazbi također ostvaruje zapažena gitaristička djelovanja i nastupe za koje dobiva odlične kritike stručnjaka, kao i brojne zahvale za sudjelovanja u programima. Snimio je i nekoliko albuma.

U djelovanju svog sastava (Bruno Crnečki trio) ostvaruje zapažene nastupe (Dvorana Vatroslava Lisinskog, Muzej Mimara, Hotel Westin, Jazz festivali...) za koje dobiva odlične kritike stručnjaka iz domene jazz glazbe.

Log in or Sign up