Logo

O nama

Općenito

Nastava gitare modernog programa Gitarisima namijenjena je budućim gitaristima i onima koji žele usavršiti svoja znanja i tehniku sviranja. Radom na tehnici sviranja, glazbenoj teoriji i reprodukciji poznatih skladbi za gitaru doseže se znanje i vještina sviranja. Poduka se organizira u grupama od 6-9 polaznika i održava se jednom tjedno po 2 školska sata. Cijeli program ima 8 stupnjeva uz posebno visoke stupnjeve (Gitarisimo Virtuoso). Na kraju pojedinog stupnja polaznici koji su redovito prisustvovali nastavi i savladali gradivo propisanog stupnja dobivaju diplomu i mogu prijeći u viši stupanj.

Osim praktičnog savladavanja vještina na instrumentu, program ima cilj i sustavnog glazbenog opismenjavanja polaznika. Rad na poznavanju teoretskih glazbenih disciplina ugrađen je u praktičnoj nastavi gitare. Sistem grupnog muziciranja, prije svega duo, primjenjuje se u nastavi gitare već na I stupnju u skladbama u kojima se obrađuje melodija i pratnja, čime polaznici dolaze u doticaj s bitnošću same glazbe i neposrednog iskustva sviranja u grupi.

 

Gitarisimo Virtuoso je program koji ima za cilj uvježbati gitaristu i osposobiti ga za djelovanje kao solo izvođača tako i kao člana sastava. Improvizacija, ritam i vještina uvode polaznika u Jazz, pružajući tako slobodu izbora i bezbroj mogućnosti u umjetničkom gitarističkom stvaranju.

Voditelj

Bruno Crnečki rođen je u Zagrebu. Studirao je klasičnu gitaru (smjer instrumentalna pedagogija) na Joseph Haydn konzervatoriju u Eisenstadtu u Austriji, gdje je i diplomirao (mit Auszeichnung) u klasi mag. Maxa Hrasea, pročelnika gitarističkog odjela. 

Sudjelovao je na majstorskim gitarističkim tečajevima u Austriji i Hrvatskoj:

        Workshops – Masterclasses (La Guitarra esential)

        Masterclass Classical Guitar – Alvaro Pierri

        Ton i interpretacija Classical Guitar – Julia Malischnig

        Tango Nuevo on the Guitar – Dirks und Wirtz

        Basic Flamenco Technique – Gerardo Núñez

        Jazz seminar u Zagrebu – Igor Savin

U jazz glazbi također ostvaruje zapažena gitaristička djelovanja i nastupe za koje dobiva odlične kritike stručnjaka, kao i brojne zahvale za sudjelovanja u programima. Snimio je i nekoliko albuma.

U djelovanju svog sastava (Bruno Crnečki trio) ostvaruje zapažene nastupe (Dvorana Vatroslava Lisinskog, Muzej Mimara, Hotel Westin, Jazz festivali...) za koje dobiva odlične kritike stručnjaka iz domene jazz glazbe.

Gitarisimo ©2017 | Sva prava pridržana